کووید طولانی: بررسی سریع شواهد

کووید طولانی: بررسی سریع شواهد

عواقب پس ازکووید حاد به عنوان کووید طولانی شناخته می شود، که تقریباً 10٪ تا 30٪ از صدها میلیون نفری را که به کووید حاد مبتلا شده اند را تحت تأثیر قرار می دهد.

کووید طولانی مدت را به عنوان وجود علائم جدید، بازگشتی یا مداوم مرتبط با کووید-19 حاد که بیش از 28 روز باقی می‌مانند، تعریف می‌کند.

تشخیص کووید طولانی می‌تواند بر اساس تشخیص بالینی قبلی کووید باشد و برای تأیید عفونت نیازی به واکنش زنجیره‌ای پلیمراز مثبت یا نتیجه آزمایش آنتی‌ژن ندارد.

بیماران مبتلا به کووید طولانی مدت طیف وسیعی از علائم، از جمله درد شکم، آنوسمی، درد قفسه سینه، اختلال شناختی (مه مغزی)، سرگیجه، تنگی نفس، خستگی، سردرد، بی خوابی، تغییرات خلقی، تپش قلب، پارستزی و ضعف پس از ورزش و فعالیت بدنی را گزارش می کنند.

تظاهرات متغیر است و علائم می تواند نوسان داشته باشد یا ادامه یابد و عود کند و بهبود یابد.

رویکرد تشخیصی این است که کووید طولانی را از عوارض حاد کووید، بیماری های همراه قبلی، آشکارسازی بیماری های قبلی، عفونت مجدد، نگرانی ها ازعفونت حاد جدید و عوارض بیماری طول کشیده، بستری شدن در بیمارستان یا ایزوله شدن، متمایز کند.

بسیاری از علائم نشان‌دهنده کووید طولانی معمولاً در سطح مراقبت‌های اولیه دیده می‌شوند و مدیریت بیماری را می‌توان با استفاده از روش‌های درمانی تثبیت‌شده و مراقبت‌های حمایتی بهبود بخشید.

اگرچه چندین دارو برای درمان خستگی ناشی از کووید طولانی مدت پیشنهاد شده است، شواهدی مبنی بر استفاده از آنها در حال حاضر وجود ندارد.

استراتژی های درمان جامع برای کووید طولانی مدت شامل بحث در مورد میزان و صرفه جویی در مصرف انرژی روزانه، برنامه‌های بازگشت مرحله‌ای به فعالیت فردی، هدایت‌شده بر اساس علائم؛ حفظ هیدراتاسیون کافی و رژیم غذایی سالم؛ و درمان بیماری های زمینه ای است.

 

توصیه های کلیدی در طبابت بالینی

  • واکسیناسیون کووید برای کاهش خطر عفونت حاد و بیماری های جدی توصیه می شود.
  • واکسیناسیون کووید برای کاهش خطر ابتلا به کووید طولانی توصیه می شود.
  • یک پانل آزمایشگاهی پایه شامل شمارش کامل خون (CBC)، پانل متابولیک جامع، CRP، ESR، فریتین، ویتامین D و ویتامین B12 باید برای شناسایی شرایط قابل درمان انجام شود. آزمایشات تشخیصی باید بر اساس تاریخچه و یافته های معاینه فیزیکی و تداوم و شدت علائم باشند.
  • برای بیماران مبتلا به خستگی یا ضعف پس از ورزش و فعالیت بدنی، یک برنامه بازگشت مرحله‌ای، مبتنی بر علائم، هدایت‌شده، ساختاریافته و فردی توصیه می‌شود.
  • بیماران مبتلا به اختلال شناختی ناشی از کووید طولانی مدت باید به متخصصی ارجاع داده شوند که در ارزیابی شناختی و بازتوانی آن تخصص داشته باشد.
  • استراتژی‌های صرفه‌جویی در انرژی مانند چهارچوب (گام‌سازی، اولویت‌بندی، موقعیت‌یابی و برنامه‌ریزی)، توقف صرف انرژی زیادی، استراحت، صرف انرژی گام به گام و اجتناب از محرک‌های عودکننده برای کمک به بیماران مبتلا به خستگی مرتبط با کووید توصیه می‌شود.
  • باید به بیماران توصیه کرد که اکثر افراد در طول زمان رفع برخی یا همه علائم را تجربه می کنند. با این حال، نرخ‌های بهبودی متفاوتی وجود دارد، نتایج در بین بیماران متفاوت است، و پیش‌آگهی بلندمدت کووید طولانی مدت نامشخص است.

منبع

دکتر بابک قلعه باغی

 

تگ (ها): بیحالی بعد از کرونا بیحالی پس از کووید خدمات تندرستی پایه خستگی بعد از کرونا خستگی پس از کووید راهنمای بالینی عوارض کرونا عواقب کرونا کرونا کرونای طول کشیده کرونای طولانی کووید 19 کووید طولانی مشاروه بالینی مشاوره پزشکی

آخرین مطالب