پلی میالژیا روماتیکا و آرتریت سلول غول پیکر: بررسی شواهد سریع

پلی میالژیا روماتیکا و آرتریت سلول غول پیکر: بررسی شواهد سریع

پلی‌میالژیا روماتیکا و آرتریت سلول غول‌پیکر بیماریهای التهابی هستند که عمدتاً در افراد 50 سال و بالاتر رخ می‌دهند و بیشترین میزان بروز آن در سنین 70 تا 75 سالگی است.

پلی میالژیا روماتیکا شایع تر است و معمولاً با علائم اصلی، درد عضلانی پروگزیمال و نشانگرهای التهابی بالا ظاهر می شود.

تشخیص پلی میالژیا روماتیکا بالینی است و شامل حداقل دو هفته درد عضلانی پروگزیمال، علائم عمومی و افزایش ESR یا CRP است.

درمان پلی میالژی روماتیکا شامل گلوکوکورتیکوئیدها با دوز متوسط با کاهش طولانی مدت است.

 

آرتریت سلول غول پیکر که به عنوان آرتریت تمپورال نیز شناخته می شود، معمولاً با سردرد جدید، اختلالات یا تغییرات بینایی، علائم عمومی، حساسیت پوست سر در هنگام لمس و علائم شریان گیجگاهی خود را نشان می دهد،

نشانگرهای التهابی به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

برای تشخیص باید از بیوپسی شریان تمپورال استفاده شود.

با این حال در زمانی که جواب بیوپسی منفی یا در دسترس نیست، سونوگرافی دوبلکس رنگی، تصویربرداری MRI و PET ممکن است مفید باشد.

همه بیماران مشکوک به آرتریت سلول غول پیکر باید بطور تجربی درمان گلوکوکورتیکوئید با دوز بالا دریافت کنند زیرا این بیماری در صورت عدم درمان ممکن است منجر به کوری شود.

توسیلیزوماب توسط سازمان غذا و دارو برای آرتریت سلول غول پیکر تایید شده است و باید علاوه بر گلوکوکورتیکوئیدها برای درمان اولیه در نظر گرفته شود.

پلی میالژیا روماتیکا و آرتریت سلول غول پیکر به سرعت به دوز مناسب گلوکوکورتیکوئیدها پاسخ می دهند، اما معمولاً نیاز به درمان طولانی مدت دارند و میزان عود بالایی دارند.

بنابراین، نظارت بر عوارض جانبی مرتبط با گلوکوکورتیکوئید و علائم عود ضروری است.

متوترکسات ممکن است به عنوان یک مکمل برای گلوکوکورتیکوئیدها در بیماران مبتلا به پلی میالژی روماتیکا یا آرتریت سلول غول پیکر که در معرض خطر بالای عود هستند در نظر گرفته شود.

 

توصیه های کلیدی در طبابت بالینی

  • بیماران مبتلا به پلی میالژیا روماتیکا باید حداقل دوز موثر گلوکوکورتیکوئیدهای خوراکی با مدت زمان وابسته به نیاز هر بیمار درمان شوند.
  • افزودن زودهنگام متوترکسات به درمان با گلوکوکورتیکوئید باید در بیماران مبتلا به پلی میالژیا روماتیکا که در معرض خطر بالای عود یا عوارض جانبی مرتبط با گلوکوکورتیکوئید هستند در نظر گرفته شود.
  • متیل پردنیزولون عضلانی هر سه هفته یکبار باید به عنوان جایگزینی برای گلوکوکورتیکوئیدهای خوراکی در بیماران در معرض خطر بالای عوارض جانبی گلوکوکورتیکوئیدها در نظر گرفته شود.
  • برنامه های کاهش دوز برای بیماران مبتلا به پلی میالژیا روماتیکا باید بر اساس نظارت بر فعالیت بیماری، نشانگرهای آزمایشگاهی و عوارض جانبی برای هر بیمار تنظیم شود.
  • در بیماران مبتلا به آرتریت سلول غول پیکر که به تازگی تشخیص داده شده، تصویربرداری عروقی غیرتهاجمی (مانند ام آر آی یا سی تی آنژیوگرافی) از گردن، قفسه سینه، شکم و لگن باید برای ارزیابی درگیری عروق بزرگ انجام شود.
  • برای افزایش شانس بهبودی موفقیت آمیز، بیماران مبتلا به آرتریت سلول غول پیکر که تازه تشخیص داده شده باید به جای درمان با گلوکوکورتیکوئیدها به تنهایی با گلوکوکورتیکوئیدهای خوراکی با دوز بالا و توسیلیزوماب آنتاگونیست اینترلوکین-6 زیر جلدی همزمان درمان شوند.
  • برای بیماران مبتلا به آرتریت سلول غول پیکر که در بهبودی بالینی هستند، نظارت و پیگیری طولانی مدت توصیه می شود.

منبع

دکتر بابک قلعه باغی

تگ (ها): آرتریت تمپورال آرتریت سلول غول پیکر آرتریت گیجگاهی پلی میالژیا پلی میالژیا روماتیکا خدمات تندرستی پایه راهنمای بالینی مشاوره بالینی مشاوره پزشکی واسکولیت

آخرین مطالب